Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp 
023-5575612
info@mondhygienehoofddorp.nl
Tips voor een gezond gebit

De voeding die u kiest en het aantal momenten dat u eet, is van invloed op uw algehele gezondheid en uw mondgezondheid. Vooral het nuttigen van te veel suikers, vruchtensappen en snacks heeft een negatief effect op de gezondheid van uw gebit. Veel voorkomende problemen zijn cariës, ontstoken tandvlees en tanderosie.

Tandvleesontstekingen

In de mond bevinden zich grote hoeveelheden bacteriën. Die bacteriën hechten zich samen met etensresten vast aan tanden en kiezen in de vorm van tandplak. Door deze tandplak kan een ontsteking ontstaan aan de rand van het tandvlees. Dit wordt gingivitis genoemd. Als de ontsteking zich verder uitbreidt naar het kaakbot spreken we van parodontitis. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat u tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Eenmaal verloren gegaan kaakbot groeit niet meer aan. Hooguit kan het proces door een parodontale behandeling en goede mondhygiëne tot stilstand gebracht worden.

  • Gevoelig en bloedend tandvlees,
  • loszittende tanden en kiezen,
  • een vieze smaak in de mond en
  • een slechte adem

kunnen een indicatie zijn dat uw tandvlees ontstoken is. Bij rokers echter bloedt het tandvlees minder snel, terwijl het toch ontstoken kan zijn.

Gingivitis en parodontitis geven zelden pijnklachten. Daardoor kan de tandvleesontsteking lang onopgemerkt blijven.

Ga naar de mondhygiënist als u de conditie van uw tandvlees wilt laten controleren. De mondhygiënist is namelijk gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen en het voorkomen daarvan.

 

Mevrouw Renfurm stelt je op je gemak en vertelt precies wat ze gaat doen. Ook geeft ze aan hoe je moeilijke plekjes beter kan bereiken. Ik ga er niet meer met tegenzin naar toe


Mondhygiëne Hoofddorp sponsort Amstelring Floriande
Medesponsor van Amstelring Floriande!